2010. november 13., szombat

Különleges díszek a karácsonyfára




Igaz, hogy kicsit még korán van a karácsonyi készülődéshez, de megmutatom Nektek, mivel ügyködtem az utóbbi napokban, hetekben. Több elképzelésem is volt a megvalósítást illetően, és vagy 100-szor megfűztem és lebontottam. Ez a változat, mely 158 delica alapú peyote :-) még mindig nem tökéletes, de most már meg szeretném mutatni. Ő most damilon lóg, de kitalálom, hogy is lehetne másképp, hogy elbírja az üveget.
Van még nálam háromféle mintával, és ahogy tudom, felteszem ide őket. A kör átmérője 6,5 cm, maga az üveglap pedig kb 3 mm-es.
Magyarul nem kicsi. Viszont nagy:-)

Az üveg gravírozása NTamás keze munkáját dicséri. Érdemes ellátogatni hozzá, mert gyönyörű dolgokat karcol az üvegre, ahogy látom a képeken a legkülönösebb kívánságoknak is eleget téve.
Látogassatok el hozzá!

5 megjegyzés:

  1. A karácsonyra való készülődést soha sem lehet elég korán elkezdeni. :)

    Szép lett amúgy!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Eszter! Már mondtam amikor először megmutattad, hogy nekem nagyon tetszik! Arra lennék csak kíváncsi, hogy mi is lesz a legvégén belőle. Ajtódísz, ablakdísz? Mert elég nagy és kár lenne valahol eldugni. De ezt mindketten nagyon jól tudjátok nélkülem is. :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ágota!
    A gravírozómester karácsonyfadíszre gondolt, de igazad van, tán jobb ajtóra vagy ablakra. Majd alkalomadtán mondom neki. Valóban nagy, és nehéz is, ettől kérdés, hogy vajon mire aggatom fel? :-)

    VálaszTörlés
  4. Csudaszépek! Ezen érdemes volt molyolni kicsit, mert nagyon jó!!! Az jutott eszembe ahogy nézegetem, hogy bölcső, babaágy fölé vannak ezek a forgó bigyuszok, amiken mindenféle kis játékok lógnak, na ilyesmit képzelek el fémből, és mint egy háromágú mennyezeti ventilátorról lógnának le a díszek... gyertyafénynél klasszul csilloghat. Hát, visszaolvasva nem sikerült igazán értelmesen kifejezni az ötletet, remélem azért átmegy :D

    VálaszTörlés
  5. Nagyon mutatós darabok, a garvirozás is gyönyörű.

    VálaszTörlés